McGan, ja to się dziwię, że jeśli to taki rarytas, to nie kupiła go fabryka Skody lub choćby generalny importer marki - przecież to byłaby niesamowita ozdoba... No, chyba że ładnie to ona wygląda tylko na zdjęciach...?
[O2] Wymiana klamek wewnętrznych w Mint/Classic FOTORELACJA
Zwiń
X
-
[O2] Wymiana klamek wewnętrznych w Mint/Classic FOTORELACJA
KLAMKI CHROM - mam i ja
Chciałbym pokazać wymianę klamek oryginalnych czarnych występujących w odmianach Mint / Classic na klamki w wersji chromowanej
Czas montażu:
- 40 minut (10 minut na każdą klamkę)
Trudność montażu
- średnia
Montaż:
1) Otwieramy drzwi - będzie nam się lepiej pracowało - wymieniało klamki
Tak wyglądała stara klamka
2) Przy użyciu cienkiego śrubokrętu wyciągamy z każdej klamki krateczkę. Po wyciągnięciu krateczki nasza klamka wygląda jak poniżej
3) Odpinamy kremową kostkę odpowiedzialna za ustawianie lusterek oraz za pomocą klucza TORX wykręcamy śrubkę
4) Po odkręceniu śrubki wyciągamy klamkę - UWAGA - wewnątrz klamki są zatrzaski więc lepiej je od wewnątrz delikatnie wypchnąć palcem wtedy klamka łatwiej się wyciągnie
5) Następnie wypinamy kabelek od głośniczków
6) Po wypięciu kabelków, klamkę musimy obrócić o 180 stopni i wyciągnąć linkę (posiada bardzo charakterystyczny wałeczek na swoim końcu, który włożony jest w zaczepy - oczko i haczyk). Gdy już wyciągniemy starą klamkę zakładamy nową
7) Nałożoną nową klamkę przykręcamy śrubką TORX
8) Nakładamy i wciskamy nakładki na głośniczki i przełączniki. Tak wyglądają zmienione klameczki
Mam nadzieję, że chociaż jasno opisałem"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
-
-
Wojtas_Poznań, Dzięki za zaproszenie, muszę do tego czasu trochę wzbogacić, auto ma dopiero miesiąc. Póki co pojawiła się dopiero skóra na kierownicy, pomalowane lusterka pod kolor i wymusiłem w skodzie podłokietnik w cenie. Po przeczytaniu kilka wątków mam kolejne planyBiszczu, Dzięki za kontakt, odezwę się do bajera.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GaberPytam profilaktycznie, gdyby po kupnie "idealnych" używek okazało się że chrom jest ok a ramka wyszczerbiona jest np. od wantowania śrubokrętem przy wyciąganiu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bohenjak ja swoje klamki w stanie idealnym sprzedawałem odrobinę drożej niż na allegro to nikt nie chciał kupić bo... za drogo.przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz